04 жовтня 2022

Міжнародний урок доброти

  
    В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.
    У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення.
    25 червня, у світі відзначають Міжнародний день з собаками на роботі.
1 березня – Міжнародний день кота
16 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин
4 жовтня, відзначається Всесвітній день тварин.
    Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу.
    Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин.
    Щорічні Уроки доброти не лише є антистресовими та дарують школярам відчуття єдності у площині добра, але і виховують одні з головних людських якостей – добро, відповідальність, гуманність та альтруїзм. Саме ті якості, які відрізняють цивілізоване суспільство від суспільства невігластва та дикунства.

Немає коментарів:

Дописати коментар