16 листопада 2022

Міжнародний день толерантності

  
    Щорічно 16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Саме цього дня у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпімості.
    У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
    Декларація принципів терпимості звертається до держав, які мають гарантувати створення справедливого законодавства, дотримання правопорядку, судово-процесуальних та адміністративних норм. У статті 2 Декларації говориться, що для того, щоб зробити суспільство більш терпимим, держави мають ратифікувати існуючі міжнародні конвенції з прав людини, і, якщо це необхідно, розробити нове законодавство з метою забезпечення в суспільстві принципу рівних прав та можливостей для всіх груп та окремих людей.
    Толерантності потрібно вчитися і можна навчитися, тому, навчання починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію.

    Корисне відео про толерантність:

Будьмо толерантними, друзі! Поважаємо і сприймаємо людей такими, якими вони є!












Немає коментарів:

Дописати коментар