12 жовтня 2021

Урок мужності з гвардійцями



    Ще за козацьких часів 14 жовтня, свято Покрови Пресвятої Богородиці, було головним днем, у який вшановували воїнів. В наш час – це день українських захисників й захисниць, які живуть віддаючи життя службі українському народові. Вони хоробро стоять на варті правопорядку, боронять українську землю від ворогів. З цієї нагоди сьогодні до нашого 7-В класу Запорізького академічного ліцею № 23 завітали гвардійці з військової частини 3026 Національної гвардії.

    Військові розповіли про Національну гвардію, про службово-бойову діяльність своєї частини, про свою нелегку, але цікаву та динамічну службу. На даний час підрозділ виконує завдання по конвоюванню спецконтингенту в судові установи та забезпечує охорону в залах судових засідань.

    Школярів зацікавила екіпіровка та спецзасоби, з якими прийшли військові, навколо них закипіла дуже жвава та цікава дискусія. Багато питань було поставлено сержантам-інструкторам: про нюанси військової служби, про бойову та спеціальну підготовку, про відпочинок. Бажаючи могли одягнути справжній бронежилет, каску, потримати палицю та відчути себе справжніми воїнами.

    Ця зустріч пройшла не даремно, кожен почерпнув багато цікавої та пізнавальної інформації для себе. Будемо сподіватися на подальшу дружбу та спілкування з гвардійцями.

Фотозвіт >>>




Немає коментарів:

Дописати коментар