04 грудня 2019

Зустріч з представниками поліції

3 грудня до нашого 5-В класу завітали інспектори відділу забезпечення вибухобезпеки ГУНП в Запорізькій області старший лейтенант поліції Журавльов Олег Леонідович та старший інспектор вибухотехники ВГУ ГУНП в Запорізькій області з  бесідою на тему: «Заходи безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та речовин». Інспектори розповіли  про роботу спеціалістів – вибухотехніків, про тих, хто стереже наш спокій  та виконує важливу роботу. 
Інспектори повідомили щодо наслідків телефонних повідомлень про мінування. Вибухотехніки змушені реагувати на кожен телефонний дзвінок, раптом саме цього разу повідомлення про замінювання виявиться справжнім. Також слід пам’ятати, що в ті хвилини, коли служба поспішає на хибний виклик, комусь, можливо, дійсно потрібна допомога.   «Відповідальність за скоєння правопорушень настає після досягнення особою 14-річного віку. Проте не варто забувати, що до досягнення повноліття особою, яка скоїла злочин, відповідальність нестимуть батьки порушника»,  — коментує інспектор поліції.
     Цікаво було побачити справжні гранати, міни, зброю. Це все було безпечним, без вибухових пристроїв. Але якщо такі знахідки будуть виявлені у реальних умовах життя, то тут вже без наших рятівників. Інспектори розповіли як відрізнити небезпечні знахідки за зовнішнім виглядом, кольором, про механізм їх дій, акцентував увагу на наслідках вибуху та куди звертатись у випадку виявлення підозрілих речей, а саме – дзвонити 102. Ця зустріч була важливою та цікавою!

Фотозвіт >>

Немає коментарів:

Дописати коментар